Samenwerken

Samenwerking met andere instellingen

Stichting OOR neemt deel aan het Maatschappelijk Platform Roermond.  Dit is een overleg waarbij naast de gemeente Roermond een groot aantal lokaal actieve maatschappelijke instanties betrokken is.

Specifieke samenwerking:
Samenwerking met de Voedselbank Midden-Limburg.

Zo hebben we eerder in een folder van OOR consumptiebonnen van OOR toegevoegd aan alle voedselpakketten, met als doel mensen uit hun isolement te halen, aan te moedigen de stap naar OOR te zetten. Deze actie heeft niet het resultaat gebracht wat we er van verwacht hebben. Van de 300 bonnen zijn er maar 25 verzilverd.

Samenwerking met de Vincentiusvereniging Roermond
Kledingpakket ligt bij stichting OOR en wordt op verzoek aangevuld. In de koffiehoek bij Vincentius hangt een affiche van de stichting OOR. Informatie uurtje verzorgen aan alle vrijwilligers zodat iedereen weet wat de stichting OOR doet.

Wel.Kom: Het Paradies (Multi Cultureel Centrum, MFC)
De vrijwillige seniorenwerkers voorzien van informatie zodat ze ouderen die ze bezoeken en tot onze doelgroep mocht behoren kunnen tippen om de stichting OOR te bezoeken. MFC plaatst in overleg, kleine advertenties van de stichting OOR in het seniorenblad van Roermond Wel.Kom, de vrijwilligerscentrale: OOR is bij de vrijwilligerscentrale op de vacaturebank geplaatst. In overleg plaatst de vrijwilligerscentrale de vacature in het regionaal krantje.

Verder de Reformatorische Kerkgemeenschap Roermond en de Priesterraad van het Dekenaat Roermond. Ondersteuningen kunnen verder worden ingevuld door kerken met o.a. collectes en hulp bij het vervangen van inventaris en het werven van vrijwilligers.

Voor het opzetten van een sociale kaart zijn deze contacten onontbeerlijk.

Naast deze contacten heeft de stichting OOR ook een mogelijkheid om stageplaatsen aan te bieden. Zo hebben we al eerder stagiaires ontvangen van:

  • Hogeschool Zuyd
  • Stichting Welzijn Baexem
  • Gilde Opleidingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *